Rețetă de post: soia cu legume
Rețetă de post: soia cu legume
Nu știi ce rețetă de post să mai prepari? Încearcă acest mix format din cuburi de soia și salată de legume cu fasole verde.
Ingrediente:
- Soia cuburi
- Ceapă verde
- Ardei roșu
- Zucchini
- Ciuperci
- Ulei de măsline
- Fasole verde
- Sare
- Piper
- Coriandru
- Sos de soia
Mod de preparare:
- Se taie în bucățele mici ceapa verde, ardeiul roșu, ciupercile și zucchini.
- Se pun la fiert pentru aproximativ 20 minute soia cuburi și fasolea verde iar separat se călesc legumele într-o tigaie unsă în prealabil cu ulei de măsline.
- Se adaugă o cantitate mică de sare, piper și coriandru.
- După fierbere, cuburile de soia se clătesc cu puțină apă rece, se scurg foarte bine și se adaugă într-o tigaie cu ulei încins dupa ce s-au racit.
- După rumenirea cuburilor de soia, într-un bol se amestecă acestea cu legumele, iar la final adăugăm puțin sos de soia.
Vezi pe TikTok un filmuleț în care îți prezentăm pas cu pas modul de preparare al rețetei.
De ce să consumi această rețetă de post?
Soia, o legumă controversată, este utilizată atât în alimentație cât și în industria cosmetică încă din cele mai vechi timpuri. Aceasta este originară din Asia și cultivată pe întreaga planetă.
Soia este o legumă bogată în vitamine (dintre care vitamina A, B1 și B2, vitamina C, D și vitamina E) și conține aproximativ 36% proteine, lipide, glucide, săruri minerale și enzime, este bogată în fitoestrogen, un hormon ce imită perfect acțiunea estrogenului.
Consumul de soia oferă numeroase beneficii organismului:
- Este recomandat ca femeile mature să consume soia regulat deoarece aceasta combate simptomele asociate menopauzei.
- De asemenea, pentru persoanele care nu consumă carne sau pește, soia este recomandată deoarece conține o cantitate similară de proteine ca cea pe care o găsim în carne.
- Datorită faptului ca soia nu conține amidon, aceasta este o sursă foarte bună de proteine pentru cei care suferă de diabet.
- Soia conține carbohidrați și grăsimi sănătoase care ajută digestia să funcționeze normal și totodată scad cantitatea de colesterol rău din sânge, prevenind astfel apariția bolilor cardiovasculare.
- Consumul de alimente pe bază de soia poate reduce riscul apariției diferitelor probleme de sănătate, accident vascular cerebral, boli coronariene, unele tipuri de cancer și îmbunătățește sănătatea sistemului osos.
Dacă vrei să afli mai multe informații esențiale pentru sănătatea organismului, urmărește-ne activitatea și pe următoarele canale de social media: