Categorii blog
Căutare în blog
Ultimele comentarii
Fără comentarii

Tratament hipertensiune arterială - Cum tratezi și controlezi hipertensiunea?

Postat pe11.08.2021

Problemele cardiace, precum și cele cu tensiunea sunt extrem de frecvente, indiferent de vârsta sau sexul celui care se confruntă cu ele. Dacă hipertensiunea arterială este una dintre afecțiunile de care suferi, atunci continuă să citești acest articol deoarece vei descoperi cum poți ține sub control tensiunea arterială, dar și numeroase metode de tratament hipertensiune arterială.

Cuprins:

  1. Ce este hipertensiunea arterială?
  2. Care sunt simptomele hipertensiunii arteriale?
  3. Tratament hipertensiune arterială

Ce este hipertensiunea arterială?

Tensiunea arterială reprezintă presiunea cu care sângele circulă către artere. De aceea, atunci când cineva suferă de hipertensiune arterială înseamnă că această forță circulatorie este mult mai mare decât în mod normal. Dacă în cazul oamenilor perfect sănătoși tensiunea este mai mică de 120/80 mmHg, în cazul hipertensiunii arteriale valorile sunt mai mari de 140/90 mmHg. Ceea ce trebuie luat în considerare însă, este faptul că pentru a fi diagnosticat cu hipertensiune arterială trebuie să ai valori mai mari de 140/90 mm Hg în mod constant. Un caz izolat de creștere a tensiunii arteriale nu înseamnă că suferi de vreo afecțiune, mai ales că de-a lungul zilei tensiunea arterială variază și în funcție de activitățile desfășurate (de exemplu, dacă alergi, automat tensiunea va fi ridicată, fiind o reacție firească a corpului).


De asemenea, o tensiune arterială ridicată crește șansele de a suferi probleme grave de sănătate, precum boli de inimă, atac de cord și accident vascular cerebral, de aceea este indicat să fie depistată la timp pentru a fi ținută sub control. 

 Care sunt simptomele hipertensiunii arteriale?

Această boală este supranumită și “ucigașul silențios”, deoarece nu are o serie de simptome evidente încă de la apariția sa. Numeroase persoane pot suferi de hipertensiune arterială fără ca măcar să-și dea seama. Însă, în cazurile extrem de grave pot apărea o serie de simptome precum:

  • Dureri de cap
  • Amețeală
  • Sângerări nazale
  • Respirație îngreunată
  • Palpitații
  • Oboseală progresivă
  • Amorțirea mâinilor sau a picioarelor
  • Greață
  • Vărsături

Dacă ai unul sau mai multe simptome și nu suferi de alte boli sau afecțiuni, atunci ar trebui să iei în considerare hipertensiunea arterială și să-ți faci un control la medicul specialist. În urma acestui control, medicul va stabili dacă este vorba de hipertensiune arterială sau de altă afecțiune, dar și ce tratament hipertensiune arterială trebuie să urmezi.

În cazul netratării la timp, hipertensiunea arterială poate cauza alte boli sau afecțiuni grave, precum:

  • Insuficiență cardiacă
  • Infarct miocardic
  • Anevrisme arteriale
  • Atac cerebral
  • Tulburări de vedere
  • Aport insuficient de sânge la nivelul membrelor

Tratament hipertensiune arterială

După ce ai fost diagnosticat de către medicul specialist cu hipertensiune arterială, acesta îți va recomanda atât adoptarea unui stil de viață sănătos, cât și o serie de pastile și suplimente. 

Pentru a ține hipertensiunea arterială sub control este indicat să introduci în rutina ta următoarele acțiuni: 

  • Exerciții fizice efectuate în mod regulat
  • Regim alimentar echilibrat, fără sare și grăsimi
  • Eliminarea consumului de alcool și tutun
  • Menținerea unei greutăți optime 
  • Evitarea stresului și a emoțiilor puternice

În cazul anumitor persoane, o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos nu sunt suficiente pentru a menține hipertensiunea arterială sub control. De aceea, există o serie de suplimente alimentare menite să reducă tensiunea, cum ar fi:

  1. Ceai Hipertensivi de la AdNatura -  Acesta este un adjuvant în afecțiuni cardiovasculare, tensiune arterială, stres sau nervozitate. Datorită complexului de frunze și flori de păducel, flori de tei, iarbă de troscot, iarbă de isop și iarbă de talpa gâștei, ceaiul pentru hipertensivi este remediul natural perfect pentru a ține sub control tensiunea arterială. Îl poți comanda aici.

  1. Isop de la Favisan -  Bazat pe planta de isop 100% naturală, acest produs este recomandat celor care au probleme cu tensiunea arterială, însă vor o soluție naturistă, pe baza de plante. Dacă vrei să te bucuri de beneficiile plantei de isop, comandă produsul acum.

  1. Tinctură de păducel de la Faunus Plant - Cu un conținut ridicat de flori și frunze de păducel, această tinctură contribuie la funcționarea normală a aparatului cardiovascular, menținerea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac în limite normale, îmbunătățirea tonusului cardiac, dar și la menținerea stării de relaxare psihică. Poți comanda tinctura de păducel aici.

  1. Cardioton - Acest supliment alimentar este un complex de plante și minerale, ce ajută la funcționarea în parametri normali a sistemului cardiovascular. Acidul linoleic conjugat din compoziția sa contribuie în mod direct la scăderea tensiunii arteriale, a nivelului de colesterol și trigliceride, dar și la prevenirea apariției afecțiunilor cardiace complexe. Comandă-l acum și bucură-te de o tensiune normală.

  1. Pressure Down de la Ayurmed - Acest produs conține plante medicinale ayurvedice care contribuie la menținerea unei tensiuni arteriale sănătoase. Pe lângă acest beneficiu, Pressure Down susține sănătatea sistemului cardio-vascular și a inimii, dar și la eliminarea excesului de apă din organism. Dacă vrei să-ți protejezi întregul sistem cardio-vascular, comandă-l acum

Dacă pe lângă hipertensiunea arterială suferi și de alte afecțiuni, atunci vizitează-ne pe www.naturmix.ro. Aici vei găsi o gamă largă de suplimente alimentare destinate ameliorării și tratării afecțiunilor tale. Sănătatea este doar la un pas distanță, tu trebuie doar să o comanzi, iar de restul ne ocupăm noi!

Produse recomandate
Pressure Down 100tb Star International Pressure Down 100tb Star International
Livrare gratuită
93,70 lei (inclusiv TVA)
PROSTATOSALM este unn produs cu puternica actiune antiinflamatoare asupra prostatei, la nivel renal si al cailor urinareINDICATII:-hipertrofii prostatice (hipertrofia benigna de prostata - HBP)-adenom de...
Lasă un comentariu
Lasă un răspuns
Te rugăm autentifică-te pentru a posta un comentariu.

Cont

Meniu

Crează un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare