Categorii blog
Căutare în blog
Ultimele comentarii
Fără comentarii

Tot ce trebuie să știi despre lăptișor de matcă pur

Postat pe11.01.2021

Probabil ai auzit deja de lăptișor de matcă pur și de numeroasele beneficii pe care le are asupra sănătății. Însă, nu știi concret ce conține, care sunt nutrienții din compoziția sa și ce afecțiuni sau probleme poate trata acest “elixir” natural? Ei bine, atunci continuă să parcurgi acest articol până la capăt, deoarece vei afla răspunsul la toate întrebările înșiruite mai sus, și nu numai! 

Cuprins:

 1. Ce este lăptișorul de matcă pur?

 2. Lăptișor de matcă pur - Care sunt beneficiile sale?

 3. Recomandări și contraindicațiiCe este lăptișorul de matcă pur?

Lăptișorul de matcă pur este o substanță alb-gălbuie produsă de glandele albinelor lucrătoare tinere pentru a o hrăni pe regina stupului. Aceasta se hrănește cu lăptișor de matcă încă din stadiul de larvă, fiind unica ei sursă de hrană pe întreaga durată a vieții.

Pe lângă deliciul culinar pentru regina stupului, lăptișorul de matcă pur este o bogată sursă de nutrienți și un remediu medicinal. Principalele substanțe benefice regăsite în lăptișorul de matcă sunt proteinele, aminoacizii, vitaminele, mineralele, dar și un acid gras numit 10-HDA, care nu se găsești nicăieri altundeva. Acidul 10-HDA se găsește doar în lăptișorul de matcă pur și are numeroase proprietăți antibacteriene, antifungice, antivirale și regeneratoare puternice. 

Iată lista completă cu nutrienți regăsiți în lăptișorul de matcă:

 • Vitaminele A, D, C, E și K

 • Toate vitaminele din complexul B

 • Antioxidanți

 • Aminoacizi

 • Minerale - calciu, cupru, fier, fluor, iod, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, seleniu, sodiu, sulf, zinc

 • Lipide, glucide și acizi grași esențiali Lăptișor de matcă pur - Care sunt beneficiile sale?

Datorită conținutului său unic și extrem de bogat în substanțe nutritive, lăptișorul de matcă este renumit pentru proprietățile sale de “medicament minune”, recomandat în tratarea a numeroase afecțiuni. 

Iată care sunt principalele sale beneficii pentru sănătatea ta:

 1. Un puternic antioxidant și antiinflamator - Lăptișorul de matcă este bine cunoscut pentru reducerea inflamațiilor și a stresului oxidativ. Potrivit mai multor studii, aminoacizii, acizii grași și compușii fenolici îi conferă calitățile antioxidante.

 1. Scade nivelul colesterolului și reduce riscul bolilor de inimă - Numeroase studii efectuate au demonstrat că lăptișorul de matcă poate avea un impact pozitiv asupra nivelului de colesterol și, prin urmare, poate reduce riscul de boli de inimă. Proteinele specifice din lăptișorul de matcă sunt substanțele care ajută la scăderea colesterolului.

 

 1. Contribuie la scăderea tensiunii arteriale -  Proteinele specifice din compoziția lăptișorului de matcă acționează ca un vasodilatator, ajutând la protejarea inimii și a sistemului circulator prin reducerea tensiunii arteriale. Conform mai multor studii, aceste proteine relaxează celulele musculare netede din vene și artere, scăzând astfel tensiunea arterială. 

 1.  Grăbește vindecarea rănilor -  Lăptișorul de matcă folosit atât pe cale orală, cât și locală este recomandat în vindecarea rănilor și a altor afecțiuni inflamatorii ale pielii. Datorită efectului antibacterian, ajută la curățarea rănilor deschise și la cicatrizarea lor.  Un studiu a demonstrat că lăptișorul de matcă crește producția de colagen, o proteină vitală pentru repararea pielii. 

 1. Susține funcțiile creierului - Datorită capacității antioxidante a lăptișorului de matcă, acesta ajută la îmbunătățirea memoriei, reducerea simptomelor depresiei specifice postmenopauzei, dar și la eliminarea anumitor depozite chimice din creier asociate cu boala Alzheimer.

 1. Efecte anti-îmbătrânire - Deoarece lăptișorul de matcă sporește producția de colagen și protecția împotriva radiațiilor UV, acesta contribuie în mod direct la aspectul de piele sănătoasă și mult mai tânără. Numeroase produse cosmetice anti-aging conțin celebrul lăptișor de matcă pur în compoziția lor.

 1. Susține fertilitatea și nivelul hormonal - Consumat în mod regulat, lăptișorul de matcă favorizează creșterea numărului de spermatozoizi la bărbați și ajută la menținerea echilibrului hormonal la femei.

De asemenea extractul de lăptișor de matcă ajută și la creșterea nivelului de energie, întărirea sistemului imunitar și ameliorarea simptomelor menopauzei.

Recomandări și contraindicații

Pentru a te bucura de rezultate vizibile și de durată, specialiștii recomandă cure cu lăptișor de matcă timp de minim 6 săptămâni. În cazul produsului ce se administrează pe cale orală, se recomandă consumarea lui dimineața, cu jumătate de oră înainte de servirea micului dejun.  Doza necesară pentru a-ți menține corpul sănătos este de 1-2 grame pe zi, în timp ce doza recomandată pentru tratarea unor afecțiuni sau în alte scopuri medicale este de 4-5 grame pe zi. Conform prescripțiilor medicale, doza maximă de lăptișor de matcă pur pe care o poate întrebuința un adult este de 10 grame. 

De asemenea, consumarea acestui produs este interzisă în următoarele cazuri:

 • Ești alergic la polen și/sau albine

 • Ai astm sau ești alergic la produsele apicole

 • Ai dermatită și dorești să o tratezi

 • Ai tensiunea foarte mică 

Produsul se păstrează la congelator (-5 Grade Celsius) pentru a-și păstra prospețimea și a maximiza beneficiile pentru sănătate.Începe acum să te bucuri de numeroasele efecte benefice ale lăptișorului de matcă, și nu numai. Pe Naturmix.ro găsești atât creme hidratante și anti-aging pe bază de lăptișor de matcă pur, cât și suplimente alimentare. Sănătatea e la îndemâna ta acum, iar noi ți-o livrăm acasă!

Lasă un comentariu
Lasă un răspuns
Te rugăm autentifică-te pentru a posta un comentariu.

Cont

Menu

Crează un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare