Categorii blog
Căutare în blog
Ultimele comentarii
Fără comentarii

7 secrete pentru îngrijirea tenului ca la carte

Postat pe07.08.2021

Deși nu există un elixir miraculos care peste noapte să-ți înlăture ridurile sau imperfecțiunile, cu singuranță există numeroase soluții pentru îngrijirea tenului care, pe termen lung, te vor ajuta să ai o piele sănătoasă, luminoasă și plină de vitalitate. Mai ceva ca în tinerețe!

Iată ce trucuri de îngrijire a tenului poți folosi pentru a-ți asigura un ten demn de lumina reflectoarelor:

1. Masajul facial

Pe lângă efectele sale benefice asupra tenului, precum menținerea elasticității și redarea fermității pielii, masajul facial este un adevărat ritual de relexare pentru minte și corp. Un masaj facial executat corect, de către un profesionist și cu regularitate poate avea efectele unui tratament de lifting. De asemenea, el acționează și împotriva depozitelor de grăsime de sub piele și îndepărtează stratul de celule moarte de la suprafața pielii.

2. Hidratarea corespunzătoare a tenului

Hidratarea tenului este la fel de importantă precum hidratarea întregului corp. Pentru a te asigura că tenul tău beneficiază de o hidratare corectă și completă este necesar să consumi minimul necesar de apă și să aplici dimineața și seara o cremă hidratantă. Atât în sezonul rece, cât și în sezonul cald, este necesară îngrijirea tenului prin hidratare utilizând produsele potrivite pentru tipul tău de ten.

3. Exfolierea periodică


Exfolierea tenului cel puțin o dată pe săptămână este un prim pas pentru un ten curat și luminos. Prin această procedură îndepărtăm stratul de celule moarte, prevenind astfel încărcarea porilor, apariția coșurilor și a punctelor negre.

De asemnea, printre numeroasele beneficii ale exolierii putem menționa:

 • Micșorarea dimensiunii porilor
 • Înlăturarea acneei și a semnelor post-acneice
 • Curățarea în profunzime a tenului
 • Absorbția mult mai bună a produselor de make-up și hidratare

4. Aplicarea produselor de îngrijirea tenului în ordinea corectă

Utilizarea a numeroase produse de curățare și îngrijire a tenului nu este suficientă pentru a-ți asigura eficiența și rezultatele mult dorite. Un element cheie, de care trebuie ținut cont întotdeauna când vorbim de rutina de skincare este ordinea în care le aplicăm. Această ordine are la bază un principiu pur chimic, și anume masa moleculară. Dacă produsele nu sunt aplicate în ordinea corectă, acestea nu vor avea niciun efect deoarece nu vor intra în piele.

În general, o rutină corectă presupune următoarele etape:

 1. Demachiere cu apă micelară sau loțiune demachiantă
 2. Gel de curățare
 3. Loțiune tonică
 4. Aplicarea acizilor (hialuronic, salicilic, niacinamide, etc)
 5. Cremă hidratantă
 6. Cremă cu SPF

5. Demachierea și curățarea tenului

Curățarea zilnică și demachierea au un impact major asupra tenului, determinând aspectul său general și sănătatea. Contrar miturilor conform cărora trebuie să te demachiezi doar dacă aplici fond de ten sau alt tip de machiaj, demachierea și curățarea completă sunt obligatorii dimineața și seara (pentru cine dorește un ten sănătos și frumos, bineînțeles!). În cazul în care demachierea nu făcea parte din ritualul zilnic, ar trebui să vă gândiți de 2 ori înainte.

6. Folosirea cremelor cu protecție solară

Crema cu protecție solară este cea mai bună prietenă indiferent de vârstă sau anotimp atunci când vine vorba de prevenirea îmbătrânirii, petelor pigmentare și a apariției ridurilor. Crema cu SPF 50 este potrivită pentru orice tip de ten, în special în perioada verii când razele solare sunt extrem de puternice. De asemenea, în perioada iernii aceasta este nelipsită, doar că în acest caz puteți aplica o cremă cu un factor de protecție mai mic, cum ar fi cea cu SPF 30. De reținut este faptul că aceasta se utilizează fără excepție înainte de fiecare ieșire, chiar dacă nu vă expuneți ore îndelungate la soare.

7. Consumați alimente bogate în atioxidanți

Alimentația are o contribuție semnificativă asupra aspectului general al pielii, dar și a sănătății în general. Printre principalele beneficii ale alimentelor bogate în antioxidanți regăsim:

 • Întârzierea apariției ridurilor șia degradării pielii
 • Încetinerea îmbătrânirii întregului organism
 • Scăderea riscului bolilor cardiovasculare

Concluzii

Un ten frumos și sănătos este redat de numeroase obiceiuri utile, de la o rutină de îngrijire corectă până la o alimentație pe măsură. Naturmix.ro susține frumusețea la cote maxime, printr-o gamă variată de produse cosmetice și alimente bio și naturale. Le poți descoperi aici.

Produse recomandate
Lasă un comentariu
Lasă un răspuns
Te rugăm autentifică-te pentru a posta un comentariu.

Cont

Click pentru mai multe produse.
Nu au fost găsite produse.

Meniu

Crează un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare