Bio-calciu+d3+k1+k2 30cpr Pharma Nord

TVA 9 %
Cod produs:
NM9410

Preț: 34,69 lei (inclusiv TVA) Preț vechi: 37,30 lei Economisești 2,61 lei

Vrei să comanzi telefonic? Sună aici 0738 574 830
Cost livrare: 15 lei. LIVRARE GRATUITĂ pentru comenzile de peste 90 lei. Comandă minimă: 20 lei.
Descriere

Calciul este un element esențial și, totodată, cel mai abundent mineral din organismul uman. Cea mai importantă funcție a calciului este menținerea sănătății sistemului osos și a sănătății dinților. Ѓўesutul osos funcționează ca un depozit de calciu pentru organism. Dacă organismul primește prea puțin calciu din alimente, atunci el utilizează calciul localizat în țesutul osos pentru a-și acoperi nevoile.

Cantitatea de calciu care nu este direcționată către oase și dinți sprijină alte funcții ale organismului. Calciul contribuie la:

  • Funcționarea normală a sistemului muscular
  • O neurotransmisie normală
  • Coagularea normală a sângelui
  • Metabolismul energetic normal
  • Funcționarea normală a enzimelor digestive

Calciul și oasele

Țesutul osos se regenerează continuu. Celulele care contribuie la formarea țesutului osos se numesc osteoblaste, iar celulele care degradează oasele se numesc osteoclaste. Deoarece țesutul osos este și un depozit de calciu pentru organism este foarte important să avem stocat suficient calciu în oase. Dacă organismul primește prea puțin calciu, osteoclastele sunt activate și acestea încep să descompună țesutul osos pentru a acoperi nevoile de calciu ale organismului.

Este important să avem un aport suficient de calciu, vitamina D și vitamina K în special în perioada în care oasele cresc. Copiii și tinerii își dezvoltă masa osoasă deoarece osteoblastele sunt mai active decât osteoclastele și acest lucru se întâmplă până în momentul în care oasele se opresc din creștere (de obicei în jurul vârstei de 30 de ani). În această perioadă, organismul își construiește o bancă de țesut osos. După ce oasele se opresc din creștere, cantitatea de calciu care se pierde din oase o depășește pe cea depozitată în țesutul osos, cauzând o pierdere osoasă netă de aproximativ 0,6% pe an. Deși este o pierdere lentă și graduală, este binevenit să avem un nivel optim al masei osoase la debutul vârstei la care începe pierderea acesteia.

Mai mult, la începutul menopauzei, femeile suferă o pierdere suplimentară a masei osoase (care este reglată hormonal). Ca o consecință, atunci când ovarele nu mai produc hormoni, valoarea anuală pierdută din masa osoasă poate ajunge până la 6%.

Și bărbații pierd masă osoasă doar că la jumătate față de cât pierd femeile.

O viață activă și renunțarea la fumat pot ajuta la prevenirea pierderii masei osoase.

Așa cum este prezentat în imaginea de mai jos, femeile sunt expuse mai mult decât bărbații la pierderea masei osoase. Cercetările arată că, în general, femeile care sunt tratate cu estrogen au nevoie de un aport suplimentar de calciu.

Bio-Calciu+D3+K1+K2 conține nutrienți importanți pentru oase. Combinația de calciu, vitamina D3 și vitaminele K1 și K2 contribuie la menținerea sănătății sistemului osos. După ingestie, calciul este ionizat în stomac, iar ionii de calciu sunt absorbiți în intestin cu ajutorul vitaminei D3. Vitamina K este absorbită în intestinul subțire. Ea contribuie la coagularea normală a sângelui și la menținerea sănătății sistemului osos.

Tableta de Bio-Calciu+D3+K1+K2 poate fi înghițită întreagă sau poate fi mestecată.

Mod de administrare:
2 tablete pe zi sau după recomandarea medicului. A nu se lua după masă.
A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.

Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Detalii produs
NM9410

Fișă produs

Tags suplimente (AFECȚIUNI & REMEDII):
Digestie & Metabolism
Sistem nervos
Sistem osteoarticular & Muscular
Review-uri
Fără comentarii

Lasă un review

  • Calitate:
Descrie acest produs folosind cuvinte simple și scurte.
Produse asemănătoare

Cont

Meniu

Crează un cont gratuit pentru a salva articolele favorite.

Autentificare